Fryso Zadels

Zadels

Fryso zadels voor uw paard

Naast zadels van alle bekende merken (K.N, Kieffer, Stübben, Ainsley, Passier, J.C., Wintec en Bates) hebben wij ons eigen zadel ontwikkeld. Fryso® is een wereldwijd geregistreerd merk waaronder Tweespan ruitersport B.V. haar speciaal ontworpen paardenzadels op de markt brengt.

Fryso® zadels zijn handgemaakte paardenzadels en gemaakt van voorgeselecteerde materialen van Engelse kwaliteit en makelij. Engeland loopt op het gebied van paardenzadels ver vooruit ten opzichte van andere landen. Van oudsher is Engeland het paardenland bij uitstek. Wij hebben er voor gekozen gebruik te maken van de eeuwenoude aanwezige Engelse kennis en vakmanschap in combinatie met onze ervaring en kennis van de anatomie van het Friese paard. Dit heeft geresulteerd in een zadel wat zowel veel comfort aan de amazone/ruiter als aan het paard biedt, het Fryso® zadel. Uniek aan het Fryso® zadel is dat het zadel van begin tot het eind door een en dezelfde zadelmaker wordt gemaakt. Dit betekent dat alle wensen van de klant in het paardenzadel verwerkt kunnen worden.

Het Fryso® zadel heeft extra brede handgevulde kussens. De kussens worden gevuld met 100% natuur wol. Deze zijn anatomisch gevormd, waardoor deze goed aan de rug van het paard aansluiten. Door deze goedgevormde kussens wordt het gewicht van de ruiter/amazone optimaal verspreid over het paardenzadel. Dit komt de rug van het paard ten goede. Het paard moet met zo weinig mogelijk last zijn last dragen. Speciaal gevormde wrongen zorgen voor een stille beenligging. Hierdoor kan de beweging van het paard beter opgevangen worden.

  • Alle Fryso® zadels kenmerken zich door een bijzonder goede afwerking en een zeer comfortabele zachte zit.
  • De Fryso® zadels worden gemaakt in 16 inch t/m 18,5 inch voor de ruiter/amazone en fit 2 t/m 7 voor het paard.
  • Alle zadels worden vervaardigd met als basis een houten verende boom.
  • Ga voor meer specifieke informatie naar onze nieuwe website: www.frysozadel.nl


Easterbuorren 24, 9212 PZ Boornbergum (NL), tel. 00 31 (0) 512 382 075, fax 00 31 (0) 512 383 546